O Meni

Ana Sinicki, mecosopran, je završila osnovne studije pevanja na Akademiji Lepih Umetnosti u Beogradu. Dobitnik je stipendije na Jejl Univerzitetu u Sjedinjenim Američkim Državama, gde je magistrirala a nakon toga i završila usvršavanje na programu Artist Diploma. Jedina je umetnica sa ovih prostora koja je dobila stipendiju na ovom prestižnom univerzitetu.

Njeni skorašnji nastupi uključuju ulogu Angeline/Pepeljuge u istoimenoj operi u Teatro Comunale Vittorio Alfieri u Sieni i Teatro Giuseppe Verdi u Piaćenzi, Orlofsky u Slepom Mišu kao i Hattie u mjuziklu Kiss me Kate, Vava u Moskva Čeriomuski, Sylvaine/Dodo u Veseloj Udovici i Palmiru u Il Si u Auditorium di Milano.

Uloge koje je takođe izvela tokom karijere su i Carmen u istoimenoj operi, Treća Dama u Čarobnoj Fruli, Cherubino/Marcellina u Figarovoj Ženidbi, Djamileh u istoimenoj operi, Concepcion u Španskom Satu, Anita u La Navaraisse i La Belle Dulcinee u Don Kihotu, Cornelia u Julije Cezaru, Suzy u La Rondine, Filipievna u Evgenije Onjeginu, Cupidon u Orfej u Podzemlju i Anna Petrovna u operi Petrograd u Beogradskom Domu Omladine.

Nastupala je sa prestižnim orkestrima kao što su Orchestra Sinfonica di Milano “Giuseppe Verdi”, “Yale Philharmonia” Orcherstra, Umetnički ansambl Ministarstva odbrane Republike Srbije "Stanislav Binički", “Orchestra del Carmine”, “Omladinska Filharmonija Naissus” itd.

Svoj album prvenac objavljuje 2017. godine pod nazivom MI ALMA. Muzika koja prožima ovaj album predstavlja njen spoj klasične i popularne muzike koju sa velikim zadovoljstvom izvodi a takođe se po prvi put našla i u ulozi kompozitora, tekstopisca i producenta vokala.

Od 2006. god. sarađuje sa istaknutim muzičkim sastavima i orkestrima nastupajući u Njujorku kao i u državi Konektikat. Nakon toga slede nastupi kako u Italiji tako i u Rusiji, Makedoniji i Srbiji, među kojima se izdvajaju brojne izvedene uloge u Teatro Vittorio Alfieri u Sijeni, Teatro Giuseppe Verdi u Pjaćenci, Auditorium di Milano u Milanu kao i koncerti u Annuciata di Abbiategrasso i Casa Verdi u Milanu, koncert sa kubanskim orkestrom Ecos company u Makedonskoj operi & baletu kao i na festivalu Skopsko Leto u Skoplju i u Makedonskoj filharmoniji, Bitfest festivalu u Bitolju, festivalu posvećenom ruskoj muzici u Rusiji “И помнит мир спасенный”, festivalu Dani Beograda u Beogradu, nastupi na Kolarcu i u Sava Centru i Skupštini Grada Beograda, predstavljajući se takođe na brojnim recitalima u različitim teatrima, manifestacijama i ambasadama u Evropi.

U Beogradu i Srbiji održala je brojne recitale i nastupala na koncertima u dvoranama kao što su Velika scena Sava Centra, Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu, Opera Madlenianum, Zadužbina Ilije M. Kolarca, Narodno Pozorište u Beogradu, Skupština Grada, Etnografski Muzej, Narodna Biblioteka, Galerija Srpske Akademije Nauka i Umetnosti, Rimski Auditorijum, Ruski dom, Dom Vojske Srbije itd.

Redovno nastupa na humanitarnim koncertima i aktivna je u projektu približavanja klasične muzike mladim ljudima.

Nastupala je više puta u okviru operskog studija pri Narodnom Pozorištu u Beogradu i Operi Madlenianum gde je sarađivala sa svetski priznatom operskom primadonom, prof. Biserkom Cvejić.

Nastupala je uživo više puta na televiziji i radiju kako u Evropi tako i u Americi i snimci mnogih njenih nastupa su prikazivani na radio i tv stanicama poput Radio TV Srbije RTS, RTV Studio B, RTV Pink, TV Prva, Radio Beograd, TV Art, TV Kopernikus, RT Vojvodina, TV Naša, TV Banat, TV Happy, Ženska TV, TV Pančevo, TV N1, Radio Novosti, Makedonska MKTV, TV Tera, TV 24sata itd.

U oktobru 2015. je osvojila prestižno 3. mesto na međunarodnom festivalu posvećenom ruskom repertoaru “И помнит мир спасенный” u Rusiji.

U oktobru 2014. Kulturno-Prosvetna Zajednica Srbije joj je dodelila prestižnu nagradu “Zlatna Značka” za doprinos kulturi i umetnosti u Srbiji i inostranstvu.

Pored studija operskog pevanja, završila je i Menadžment u Umetnosti kao i studije Bankarstva i Trgovine.

Govori engleski, italijanski, ruski, francuski, španski, nemački, makedonski i srpski jezik.